EXPOSITIES

 

2016 Expo nieuw impuls - Schiedam

schilderijen en werk op papier

2015 Hommeless hge res..JPG

2015 Hommeless hge res..JPG

Into my castle 01.jpg

Into my castle 01.jpg

2015 Expo KunstKerst - Schiedam

werk op papier

2015 Atelier van Mameren - schilderijen en tekeningen van Andre Korevaar en Arnout van Mameren

expo atelier (6).jpg

expo atelier (6).jpg

VIDEO OF THE EXHIBITION

VISIONS OF TWO NATURES

ATELIER VAN MAMEREN

Expo Visions of 2 Natures in Atelier van Mameren

 

Tijdens ‘Expo Visions of 2 Natures’ zijn van 28 november tot en met 6 december in Atelier van Mameren schilderijen en tekeningen te zien van André Korevaar en Arnout van Mameren. De feestelijke opening is zaterdag 28 november vanaf 16 uur met onder andere pianomuziek van Roel Westrik en Salon   Tango van DJ Geert.

 

Arnout van Mameren (1959, Kaapstad) is beeldend kunstenaar en architectonisch vormgever. Na zijn middelbare school studeerde hij bouwkunde aan de TU Delft. In zijn studio aan de Nieuwe Haven werkt de kunstenaar aan schilderijen en tekeningen. Arnout maakt ook ontwerpen voor duurzame woningen, earthbag buildings en stedenbouwkundige plannen onder de naam Artvark.

   

‘Wreed en liefdevol’

Zijn schilderijen zijn vaak verhalend opgebouwd en persoonlijk van aard. Herinneringen, oud beeldmateriaal en andere beelden die hij om zich heen verzamelt, verwerkt en voegt Arnout samen tot een complex geheel waarin vervreemding, natuur, seksualiteit, intimiteit en ontheemding centraal staan. Zijn werk lijkt opzettelijk te zijn opgebouwd uit fouten en mislukkingen, die vervolgens pijnlijk of liefdevol worden gerepareerd. Zoals volgens de kunstenaar het leven ook is: “Ik probeer te kijken, te onderzoeken en te voelen achter de façade van onze eigen werkelijkheid. Die vaak verrassend, wreed maar ook liefdevol lijkt te zijn.”

  

‘Het wilde tekenen’

André Korevaar (1961, Capelle a/d IJssel) maakt schilderijen en werk op papier. De basis van zijn werk is, zoals hij het zelf noemt: “Het wilde tekenen, zonder vooropgezet plan.” André laat als het ware de beelden tot zich komen. De intuïtieve thema’s of verhalen die aldus ontstaan, resulteren onder andere in werken als jachttaferelen, krachtpakken, portretten van koningen en planeten. Zijn werken integreren zowel het aardse als het spirituele/kosmische binnen één systeem van waarneming. “Wat ik eigenlijk schilder is de leegte of ruimtelijkheid, bewustzijn of ‘god’ zoals men wil. Thema’s komen en gaan. De letterlijke betekenis van mijn werk heeft dan ook niet mijn aandacht. Ik noteer slechts de woorden en beelden van wat er door mijn hoofd gaat.”

 

Atelier Van Mameren-ART, Nieuwe Haven 91, Schiedam, www.arnoutvanmameren.com

 

Meer info voor de pers

arnoutvanmameren@icloud.com

 

2015 ArtAttack Rotterdam - schilderijen en tekeningen

afb 5.jpg

afb 5.jpg

2014/2015 Galerie Oranjerie - schilderijen en tekeningen